ponedjeljak, 13. travnja 2009.

Tiffany tehnika u Hrvata :)


Kao osoba koja želi u budućnosti graditi svoje uspjehe u tiffany tehnici nikako ne mogu zaobići informacije o sadašnjem radu kod nas:

Tiffany lampe Marka Ferenca u Gradskoj knjižnici Zadar

U utorak, 14. travnja 2009. godine u 18 sati, u Gradskoj knjižnici Zadar otvorit će se zanimljiva izložba ručno rađenih lampi tehnikom Tiffany, autora Marka Ferenca iz Rijeke. Marko Ferenc izradom staklenih lampi kao i dekorativnih predmeta, bavi se već šest godina, a član je i mnogih umjetničkih udruga - ULIKS iz Pule, SGAA - Stained glass association of America, te ASGLA - The Association of stained glass lamp artists. Izložba traje do 25.04. 2009. godine.

Marko Ferenc je osoba čiji rad pratim od kad je na internetu. U nadi da ću još dugo gledati njegove nove radove - želim vam pokazati čega tu ima. A moja informiranost ima znanje da u Zagrebu postoji samo jedna tiffany udruga koja udružuje vrijedne kreativne članove. Ako netko zna što više rado bi upotpunila svoje znanje :) ostali tiffany kreativci su članovi likovnih udruga preko kojih djeluju.
.

3 komentara:

  1. Žalim što nisam blizu Zadra, svakako bih posjetila izložbu...Gledala sam i prije njegove radove...ma šta da kažem...genijalac...
    LP
    Phoenix

    OdgovoriIzbriši
  2. Prelepe lampe!
    Volela bih imati jednu, ali...ne možemo sve imati.
    Dopadaju mi se svi radovi udruzenja, jedno, ali vredno.

    OdgovoriIzbriši