srijeda, 26. siječnja 2011.

Nešto između!

...
Recadoseglitters.com

Ova ruža - mentalno me drži u zoni između - veselog toplog ljeta i bijelog zimskog dana. Još je uvijek hladno i svaki dan očekujemo snijeg, koji ne dolazi. Vidljiv je minus u temperaturi. Moja slatka bebica je sve veča. Ima sve duže periode kad samostalno sjedi i igra se. Sad imam i ja malo zraka u danu i mogu postavit neki detalj po želji - što zadnju godinu nisam mogla. Radim tu i tamo neke sitne stvari - lavanda mi stoji u kutiji, moram ju spremiti za korištenje pa radim na vrečicama.


Tako radeći sjetila sam se jednog fantastičnog bloga - za ljubitelje šemica je san snova. Ako netko radi križiće, ja kukam a neki i heklaju - sigurno će nešto naći za sebe. Ovo je samo jedna stranica iz bogatog fonda ljepote.


Velim slatka bebica, ali ovo je ipak momak koji je naučio hodati - još uvijek mu je sastavni dio hodanja il na glavi il na leđima :) Kad velim da ima duže periode samostalnog sjedenja mislim da je postao trunku kreativan pa se i sam zabavi. Kod nas je sve sivo - kao što se vidi na fotografiji jer u našoj kući ako nismo u prirodi ili ako ne hodamo po sunčanom danu - mi se osjećamo sivo!

Uz jutarnju kavicu nekad sjednem u kuhinju pa kroz prozor pogledavam na brijeg. Da si smanjim udaljenost do vrta koji je bio na određenoj visini - ove godine ga spuštam u nizinski dio tj. prilagođavam se dječjim potrebama. A onda ću imati i puno manje vremena za okopavanje i pljevljenje u vrtu i tako tražim način - kako da budem uspješna i sa malo rada. I našla sam nešto: "Vrt bez motike" Ruth Stout i Richard Clemence. Ali sunce mu žarko - našla sam knjigu koja mi je neophodna. U knjižarama je uglavnom rasprodana (i ne čudim se) - to su naši poljoprivrednici pokupovali da nauče kako malo raditi i bez troškova jer država zaboravlja davati poticaje ili otkupiti proizvedeno (tj. platiti), a možda neće imati što ni otkud dati. Malo raditi, sa malo troškova - a urod san snova - to si želim kao mnogi koji se trude da dosegnu nirvanu! Knjiga košta 90 kuna i sad bi ja trebala hodati gradom... brrrrr sa mojim junakom po zimi. I opet pojavi se odnekud ta Božanska providnost i samo tako dodje mi na stol ta ista knjiga besplatno u roku od par sati. Evo, pogledajte i sami kamo me je odvela ideja: "Vrt bez motike" Ako imate potrebu nešto pročitati, a neznate kako doći do knjige - ovdje ima i praktičnih i inih stvari za skinuti. Uglavnom sam do sada nalazila prozu i poeziju pod e-knjigama.

Drage moje, želim da ugodno provedete ove hladne dane!
(Eto, malo sam uredila Vrt bez motike i sad je ova knjiga čitljiva - dokada neznam!)

Broj komentara: 10:

  1. Statka ti bebica, knjiga se skida, hvala na linku, pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  2. Post je odličan,hvala za šeme i za link,dobro će poslužiti. Dječačić je pravi slatki anđeo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Vez je divan rad, slaganje boja, stvaranje malih sličica, divno...A David je momčina i po, presladak je!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala na linku, a kad će nevjesta, da spremamo miraz, pozdrav. Loredana.

    OdgovoriIzbriši
  5. Olá flor,

    Adorei os gráficos!!!!!
    me tornei seguidora.
    Que Deus lhes abençoe....bjim

    http://ateliemagiartesanal.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  6. Tvoj blog sam otkrila kod Nene.Interesantan blog.Prekrasan sinčić.
    Hvala za "vrt bez motike" odoh ja to odma istražiti.
    Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  7. Prekrasno djetešce, hvala za ove sheme za križiće, ponekad će dobro doći. lijepi pozrav.http://kre-kreativni.blog.hr

    OdgovoriIzbriši
  8. Često pomislim na vas, nema tvog bloga da izađe na vrh moje liste.
    Verujem da ste jako zauzeti, da vam je došlo proleće i da uživate u odrastanju:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala za posetu mom blogu, drago mi je da si se vratila:)
    I nadam se novom članku ovde, da vidimo tog malog čoveka:)
    Šaljem mu poljubac, a vama srdačne pozdrave:)

    OdgovoriIzbriši