ponedjeljak, 8. ožujka 2010.

Dan žena!


U ovom vremenu moram se osvrnuti na današnji dan i zabilježiti ga na svom blogu. O važnosti i patnjama žena govorilo se u stoljeću i prije mog rođenja, a i davno prije - još u stoljeću rođenja moje prabake. Vjerojatno je tako u svim vijekovima bilo!



I svaka djevojčica, a kasnije djevojka i buduća žena na svoj način želi da joj život bude lijepa bajka... ali istina je ipak malo žešća od onog što bi si i koja žena poželjela.

Međunarodni dan žena (skraćeno Dan žena) obilježava se 8. ožujka svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnika ženskog spola. Prvi Dan žena je obilježen 28. veljače 1909. u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Između ostalih važnih povijesnih događaja, njime se obilježava i požar u tvornici Triangle Shirtwaist u New Yorku 1911. godine kada je poginulo preko 140 žena.

wikipedia... i more istine postoji na tu temu. Ma drage žene - ne zaboravite ovaj Dan!

Broj komentara: 5:

  1. Ne...naravno ne treba zaboraviti ovaj dan ali isto tako žena se mora izboriti da svaki dan bude što ljepši, kreativniji...i naravno da se cijeni svih 365 dana.
    Ne znam, možda bi onda 8.3. izgubio smisao...
    Kako bilo da bilo...draga moja ja ti ga od srca čestitam i budi žena kakva si uvijek i bila...Brižna majka i supruga, baka, prijateljica i još da ne nabrajam...a to se prepoznaje i onda ti je svaki dan 8.ožujak

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Phoenix - uvijek draga sa lijepim riječima i divnim radovima - veseli me pomisao da u mojim mislima (ali ne samo u mislima) žive tako divne žene!

    Da, želim svim ženama sretan i veseli Dan žena, a ostali dani :) nek budu kao božićni. Žene drže, kažu, 3 ugla kuće, po tome žene imaju 365 dana u godini na leđima. Svako dobro svima!

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja se pridružujem česitkama. Phoenix se je tako lijepo izrazila, da nemam više ništa za dodati.

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja se s danom zakašnjenja pridružujem čestitkama, na krasnijem riječima drage phenix nema što dodati kao ni Šestičanka, osim da se zahvalim tebi draga Komar, i svim ostalim dragim blogericama koje ste me tako lijepo primile, hvala vam na tome, nadam se da ćemo se i upoznati. Od srca još jednom svima iskrene čestitke. Looredana

    OdgovoriIzbriši
  5. OLÁ AMADA!
    OBRIGADO PELO CARINHO,
    É MUITO BOM RECEBER VOCÊ NO MEU CANTINHO, VOLTE SEMPRE.BEIJINHOS NO CORAÇÃO.
    MARLI

    OdgovoriIzbriši