subota, 13. veljače 2010.

Kutijica



Kod kreativaca kao što sam ja može se naći svakakvog materijala, ali je upitno kad će upravo to biti iskorišteno :) Tako se može naći malo tvrđi papir u boji, samoljepljive tapete, bušilica za papir, trakice ukrasne i nakon printanja na papir u boji prelazim u brzo sastavljanje kutijice koja mi je nekad bolja od kupljene vrečice za poklon.



Izrezala sam škarama kutiju, od tapete ljepljivu traku za sastrane, a za zatvaranje kutijice izrezala sam veličinu kao dno kutijice na koju sam zaljepila opet tapetu. Kad stavim poklon u kutijicu prekrijem ga ovim da se kroz rupice na kraju ne može vidjeti sadržina. Sa malim naljepnicama prihvatim uglove kutije, te po cijeloj širini zaljepim traku.



Printana strana ostaje unutra, a na linije koje trebam savijati stavim ravnalo i tako pravilno lomim linije. Gornje krajeve koji ostaju za zatvaranje kutijice malo skratim i probušim ih bušilicom za papir. Ako nije bušilica ona ukrasna za papir - dobra je i ona uredska obična. Kroz rupice od bušilice provučem traku čije krajeve mogu opet ukrasiti.



Poklon stavljen u kutiju i zatvoren još ponekad ukrasim s prednje strane kakvom sličicom, naljepnicom ili cvjetićem...




Kad nemam drugo spojim stranice samoljepljivom trakom...



Kutija se može zatvoriti i tako da se zaljepe stranice kao na koverti - lagano na gornje rubove se nanese ljepilo i zaljepi na donje.

Na žalost i dalje pada snijeg kojeg ima i do pola metra, a noć donosi dobre minus temperature.
Volim proljeće!!

Broj komentara: 7:

  1. Hvala draga Komar na tutorialu. Mišljenja sam kao i Rockgranny da od globalnog zatopljenja ni G, nekmoli nešto toplije. Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim da poklon dobije na vrijednosti ako ga pokloniš u kutiji koju sama izradiš. Čini se da nije teško, kreativno je i neobično. Svakako ću isprobati.
    Duga zima...preduga, i ja čekam proljeće.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kutijica je prelepa, a nadam se da ce i sneg prestati i da cemo uskoro videti prve cvetove iz tvoje baste!

    OdgovoriIzbriši
  4. super ti je kutijica, originalna...

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlican tutorial! Probat cu napraviti kutiju cim uhvatim vremena.

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala na pohvalama za kutijicu. Blog zona je zapravo mjesto gdje te uvijek neko inspirira, potiče ili daje rješenja pa tako sam ja nešto naučila od svoje drage Phoenix - http://phoenix-magdesign.blogspot.com/2009/01/poklon-kutijice.html ali kod mene sve mora biti učvršćeno :)

    Kad uhvatim vremena moram vam reči kako me Nena izaziva svojim graničnicima. Neno i ja se veselim životu u prirodi jer za sada osim bjeline imam samo ples ptica kojima ostavljam hranu :) Kad se pojavi cvijeće bez foto aparata nikuda ne krećem iz kuće!

    OdgovoriIzbriši
  7. Darling,
    Thank you for everything.
    So you know what we are going. Not easy!
    But, I thank all my heart for everything and wish much health for you.

    kisses on your heart!

    OdgovoriIzbriši