subota, 12. rujna 2009.

Dolaze boje jeseni!

Ljeto je iza mene. Predivno - nestalo je dosta pritisaka koji su me pratili u ljetnom periodu. Zadnja 2 mjeseca sam radila žestoko (početnički - u novoj sredini bez godišnjeg) i danas mi je prva slobodna subota u kojoj sam mogla uživati punim plućima. Kao što riba juri u vodu, moje umorno tijelo traži spas u prirodi.

Nikad nisam koristila čili-papriku, ali u proljeće mi je prodavač sadnica poklonio nekoliko kao dobrom kupcu. Škrto sam ju stavljala u jelo, jer se bojim čili snage :), počela sam raščišćavati vrt te moram i ove ljepotice spremiti.


Iako je prognoza za ove dane i drugi tjedan da će padati kiša - danas je veselo grijalo sunce. I skakavac je uživao sunčajući se!

2 komentara:

  1. Draga komar, jako volim tvoja zapažanja i to baš u prirodi...baš su super sličice...
    Ja sam prošle godine imala par komada sadnica čili paprike i onda u jesen sam ih povezala u jedan buketić i u kuhinji ih objesila. Cijelu zimu i proljeće sam stavljala u hranu komadiće paprike. Mi volimo ljutkastu hranu...i to mi je bilo super...
    A kažu da je čili baš zdrav začin...
    Nadam se da su pred tobom manje naporni dani i da ćeš imati više vremena za prirodu.
    LP
    Phoenix

    OdgovoriIzbriši
  2. Phoenix - jedna tvoja rečenica i moj problem je riješen. Baš sam mislila kako spremiti, kako sušiti :) a iskusna kreativka savjetom riješi - ukras i namirnicu u kuhinji. Baš Ti hvala. Ma, u hrani ne postoji ništa što nije korisno za organizam - tako sam o čiliju uzela rečenicu: otkriveno je i da značajno usporava pojavu artritisa i smanjuje upalu, snižava nivo holesterola i triglicerida u krvi.

    OdgovoriIzbriši