subota, 23. siječnja 2010.

Hrvatski suveniri

Godinama sam skupljala slike hrvatskih suvenira i rukotvorima i tako se na mom disku našao zlatni kažun (kažuni su predstanici Istre - jednoprostorna usuho zidana manja kamena zdanja) što je krasno jer mnogi turisti na obali kupuju zlato za sjećanje!

Potaknuta mojim pisanjem o jordanskim radovima sjela sam uz slike naših rukotvorima i pažljivo pregledavajući sve - ostala sam začuđena i iznenađena. Godinama imam iste fotke i godinama se vraćam na njih i nikada do danas nisam vidjela da je i hrvatski suvenir tacna ručno rađena kao tacna moje Manal.
Zaista dugo nisam vidjela što stoji na ovom stolu

4 komentara:

  1. Ove vezene slike s narodnim nosnjama su predivne. Gdje si ih nabavila? Tko ih je izradio? Pozdrav od Vanchy

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako sam rekla skupljam lijepe tragove suvenira i hrvatskog stvaralaštva - prema tome što slika prikazuje predpostavljam da je to slika koja prezentira rad neke firme jer su tu lutke, slike, torbe, tacne, stolnjaci a nisam još vidjela pojedinca koji toliko puno radi. :) Najvrednije biće u narodnom štihu mi je Šestinčanka - koju ja znam! Ako mi padne pod ruku odgovor - javim Ti!

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga Komar čini mi veliku čast što imaš tako lijepo mišljenje o meni. Mislim da ovi suveniri potječu od ove udruge udruge http://www.bastina-suveniri.com/.

    OdgovoriIzbriši