ponedjeljak, 24. kolovoza 2009.

Pušenje ubija!?


Ovaj poster stoji na stropu prostorije za pušenje jedne IT tvrtke u Mumbaiju u Indiji.
Kako bi izgledalo da stavimo sve na postere (i obljepimo svijet) što ubija ljude :)!?

nedjelja, 23. kolovoza 2009.

Ozljeda na radu!

Danas nisam često izlazila na dvorište. Na susjednoj parceli vrijedno je pasla srna. Po svemu što sam vidjela - vjerujem da ima ranjene noge! Nisam izlazila na dvorište da joj osiguram miran boravak. Ovo je hrabra životinja - dan provela u voćnjaku na novo pokošenoj travi i u blizini potoka, a uz nju su prolazili cestom automobili.subota, 8. kolovoza 2009.

Pokošeni voćnjak

Pita me suprug danas uz kavu: "Kad si ti u voćnjaku onu pokošenu travu pozubljala na brijegu?" Na što sam jedino mogla reči: "Nisam pozubljala, pa kad?" - jer svoje vrijeme uglavnom provodim na poslu radeći, godišnji su pa fale nam kolege koji se odmaraju.


I gledajući tako kroz prozor dok pijemo kavu - vidjeli smo radnike koji su odradili dio našeg posla :)


U prirodi se nikad nezna tko ti sve može priteći u pomoć!

ponedjeljak, 3. kolovoza 2009.

Tamjan


Pita me tako šestinčanka o slici na kojoj je tamjan i evo moje priče o tamjanu! Biljka tamjan mi je jako draga, ali mislim da ta veza potječe od neke druge riječi tamjan

Prijateljica mi je otkrila svoja saznanja - držeči u hodniku biljku tamjana u kuću joj ne ulaze muhe. Upoznala sam više lica ove biljeke - osim lijepa ona je i vrlo korisna. Tako sam i ja počela na svakom koraku stavljati ovo dekorativno lišće: u vrtu sa vrtnim cvijećem, u tegle sa cvijećem na prozore... Zato se na mojim slikama može vidjeti tamjan koji cvjeta sa različitim cvjetovima, ali to je samo optička varka ili bolje rečeno dobar dekorativni i higijenski zaštitnik jer kao muhe tako ni komarci baš ne vole tamjan. Ma to je sigurno jedna od snažnih biljaka koje se mogu prepoznati i zatvorenih očiju :) !!!

Nakon što je trava pokošena i nestalo je cvijeće livade - ostaje jedino sjećanje na prošle i buduće događaje:Sjećanje - taj moćni alat ovoga svijeta.