nedjelja, 21. ožujka 2010.

This is it!


E, da imam glasa zapjevala bi kao moj omiljeni glazbeni majstor. Danas zaključujem da su otišli zajedno u nepovrat - Michael Jackson i ovosezonski snijeg! Prvi odlazak mi je na žalost, dok drugi budi radost. Život je čudesan.
U petak se još snijeg topio, a već u subotu su izašli svi stanari i vrijedno uređivali samnom našu urbanu (prema urbanističkom planu - zelenu) sredinu. Palila sam suho lišće i grane, a ptice su uz mene bile dio događanja.
I odmah sam razvila priču u domu kako da izgleda kokošinjac koji ove godine mora biti sagrađen. Ako recesija kao zao duh odnese sve fondove i izvore novaca - morat ćemo se nekako hraniti! :)

A što se tiće kreativnih sila i ručnih radova jednostavno pogledam što rade moje omiljene blogerice Phoenix i Loredana i osjećam se bolje - kao da sam i ja nešto napravila! Ako stavimo šalu na stranu - moram priznati da ništa u zadnje vrijeme ne radim tj. da dosta radova počinjem, ali ništa ne završavam i staklo i vez. Mučim se pitanjem: "kako dočekati budućnost, spremna ili nespremna?".

ponedjeljak, 8. ožujka 2010.

Dan žena!


U ovom vremenu moram se osvrnuti na današnji dan i zabilježiti ga na svom blogu. O važnosti i patnjama žena govorilo se u stoljeću i prije mog rođenja, a i davno prije - još u stoljeću rođenja moje prabake. Vjerojatno je tako u svim vijekovima bilo!



I svaka djevojčica, a kasnije djevojka i buduća žena na svoj način želi da joj život bude lijepa bajka... ali istina je ipak malo žešća od onog što bi si i koja žena poželjela.

Međunarodni dan žena (skraćeno Dan žena) obilježava se 8. ožujka svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnika ženskog spola. Prvi Dan žena je obilježen 28. veljače 1909. u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Između ostalih važnih povijesnih događaja, njime se obilježava i požar u tvornici Triangle Shirtwaist u New Yorku 1911. godine kada je poginulo preko 140 žena.

wikipedia... i more istine postoji na tu temu. Ma drage žene - ne zaboravite ovaj Dan!