utorak, 30. lipnja 2009.

Michael Jackson


Bio je veseli - svemogući dio moje mladosti, vrhunsko biće na sceni i van nje!

Boje svijeta su dio njegovog vječnog života. Nitko nije toliko divnih planetarnih slika slao u svaki dom. Ali nije postojala dovoljno velika ljubav koja bi ga očuvala... Iskreno mi je žao! Svjedoci smo kako žive oni koji uzdižu svijet - a moglo je i drugačije.

I Believe In You ( Tribute to Michael Jackson 1958 - 2009 )

četvrtak, 25. lipnja 2009.

Moja mahuna

Može se češto čuti koliko te moderne kutije djeluju na mlade i stare i kako je došlo do ovih ili onih društvenih problema zbog kompjutora ili TV-a. Meni se ne čini da je to pravilo ili stvarna posljedica postojanja ovih uređaja iz vremena struje.

Svoju ljubav prema zdravoj hrani sam i te kako se obogatila ovim uređajima. Preko njih sam dobila znanje i praktične savjete :)



Imam želja i mogućnosti, što pročitam to pokušam i napraviti svojim rukama. Rezultati rastu!

nedjelja, 21. lipnja 2009.

Sedam stvari

Zavirim na blog drage Phoenix i eto ugledam rečenicu: E drage moje, ja sada tagiram komar, Nena, Sandra i Lidia

Da nastavim naše simpatično druženje - moram pristojno odraditi ovaj zadatak. Pristojno - to mislim na kratko i jasno, a meni se toliko stvari vrti na unutarnjem ekranu da možda jednostavno jedan dan pisanja nebi bio dosta :).

1. Ovaj redni broj svakako je rezerviran za djecu mog života, sin i snaha sa unukom, drugi sin i MM kojeg sam stavila zadnjeg, ali on je u mnogim prilikama prvi i jedini - još pogotova sada kad djeca više nisu djeca osim u našim srcima.





2. Širi obiteljski krug - bez kojih ja sigurno nebi bila ovo što jesam i čije postojanje mi olakšava ovaj život na Zemlji - dragi moji sve vas volim!



3. Obožavam djecu - svu djecu svijeta i želim da svi žive sretno, veselo u blagostanju - moje želje putuju, a činim sve što mogu u svojoj okolini. Kad sam bila mala govorili su mi: "Misli globalno, a radi lokalno." :D


Od djetinjstva čuvam jedan list papira koji mi je puno značio pa vam ga donosim:


4. Priroda je moj lijek, nešto što me ispunjava, uveseljava i daje mi sigurnost kao npr. moj vrt - dok je zelene prirode bit će i za nas ljude života.


5. Dom je velika riječ i dom je velika stvar bez koje se vrlo teško živi. Ovdje mogu odmarati, uživati, biti inventivna, društvena, bolesna - to je mjesto gdje sam slobodna



6. Svijet - prirodne i kulturne znamenitosti zemalja svijeta obožavam - iako sam u životu pre malo putovala tim stvarnim svijetom, medijskim putem upoznala sam mnogo i mnoge. Da dobim na lotu sigurno bi proputovala uzduž i popreko Aziju i Južnu Ameriku.


7. Moj hobby je nešto što me veseli. Od njega u budućnosti i puno očekujem tj. očekujem da u penziji dodatno zarađujem. Pošto nikada nisam fotografirala svoja stakla - zapravo to je mjesto gdje se vidi kako izgleda kreativni nered i to je moj mali svijet koji nerado dijelim s drugima.

I sama mislim o staklima kao u ovom članku: Svjetlost i disciplina mašte

... ona lakoćom i elegancijom svjetlosti povezuje prošlost, stari zanat i vječne teme sa suvremenošću, dajući im onu... auru mistike i užitka.

E, još zadatak tagiranja ostaje za malo poslije!

Prošlo je dana, ali što se može idu danci kao sanci a godišta ko ništa kad uđeš u ove godine u kojima ja pliva!

Tagiram meni zanimljive:
Jelena
Diana
creativa i
meni simpatičan blog

subota, 20. lipnja 2009.

Fazan i fazanka



I u svijetu ptica mužjak ima zaštitničku ulogu. Dok sam ukočeno stajala sa fotoaparatom prvo je prolazio fazan visoko gledajući prema meni - kad je vidio da se ne pomičem i ne činim za njih prijetnju zazvao je ženku koja je pojurila za njim. Zajedno su otišli kroz rupu ograde u drugo dvorište gdje su ih čekali mališani.

subota, 13. lipnja 2009.

Vjeverica

Moja jutarnja kava, omela je ovu simpatičnu vjevericu i njeno uobičajeno kretanje. Vrlo spretno koristi alternativni put - hod po električnom kablu!

četvrtak, 11. lipnja 2009.

Tišina u prirodi oko mene

Teleportiranje izvanzemaljaca!
Evo zašto je meni zanimljivo na mom brijegu. Zvukovi tišine se čuju cijeli dan u vrtu. Postoji još neraskrčenog i neistraženog području na imanju i kao što se vidi na snimci ultravioletni izvanzemaljci dolaze vidjeti kako se kod nas živi!I evo što kažu na to oni koji o tome razmišljaju: Devedeset pet posto svih vanzemaljaca koji su posjetili naš planet su pozitivne prirode.

srijeda, 10. lipnja 2009.

Višnje :)

I nisam mislila pisati o višnjama, ali.... mislim da i one zaslužuju svoje mjesto jer ih svi volimo, a koliko ima u njima vrijenosti koje nose zdravlje moglo bi se puno pisati.

Prošlu subotu sam radila džem od višanja sa dodatkom. Nisu bile sasvim zrele pa sam samo nešto zrelih plodova pobrala i iskoristila.

Džem od višanja :

višnje sam čistila od koštica kidajući na 4 dijela
(količinu sam malo prognječila)
stavila sam višnje u posudu za mjerenje i kad je u posudi bilo 8 dcl
naribala sam malo jabuka i dodala u mjernu posudu još 2 dcl

u 1 l mase dodajem 1 sredstvo za želiranje (stavljam želin)
vanili šećer
koji klinčić
70 dkg šećera (ili po želji do 1 kg)
kuha se po uputstvu na sredstvu za želiranje
od te mase dobiju se 2 staklenke džema.

Ove subote ću raditi sirup od višanja:

1 kg višanja
800 gr šećera

Višnje očistiti od peteljki i koštica. Na očišćene višnje dodati 200 gr šećera - izmiješati i ostaviti do drugog dana da pusti sok. Obično kupim u ljekarni veliku sterilnu gazu /ako je nemam u prvoj pomoći u autu :)/ u koju drugi dan stavim te višnje i maksimalno cijedim. U taj sok dodam ostatak šećera.
Izmiješani sok sa šećerom se prokuha 5 minuta. Na kraju se obere pjena i vruči sok ulijeva u vruče boce i odmah zatvara.

Ništa u mojem domu od višanja ne stoji duže od par mjeseci dok se ne popije ili pojede iako po kuharicama može trajati godinu pa i više.

U rijetkim slučajevima ako imam viška višanja, a to je danas teško jer se višnje stavljaju u ledenicu za kolače radim i liker od višanje:

2 kg višanja
1 kg šećera
1 l rakije

Oprane i osušene višnje se slažu u veliku staklenku. Svaki red višanja posipava se šećerom. Na kraju se sve zalije rakijom i ostavi 4 - 6 tjedana na suncu. Nakon stajanja na suncu liker se procijedi u boce i spremi na hladno mjesto. Ako se u bocama stvori talog, nakon 2 - 3 dana ponovo pretočite.

nedjelja, 7. lipnja 2009.

Award za prijateljstvo...


U današnjem svijetu koji je postao teren za trening, poslove i interese - sve se manje koristi riječ prijatelji i više nitko ne pjeva kao što se nekada "Prijatelji stari gdje ste, da li ću vas ikad naći!" Pa 21. stoljeće nosi nove mogućnosti i tako se mijenjaju stare navike. A "koga briga za stare prijatelje"!?

Ipak među mojim dragim blogericama - kojima je svijet otvoren u svakom trenutku pred očima i putuju kreativnim strujama i dalje njeguju lijepe običaje - pa i prijateljstvo. Malo (da malo...) sam dirnuta pažnjom drage Phoenix i opet sam vesela da tako divna osoba postoji i živi baš u mom vremenu!

Veselje koje mi nosi ovaj award želim podijeliti na one osobe koje su stalno prisutne u mom blogerskom životu:

šestinčanka
nena
lorna
beatrica
jelena
lahesa

iiiiiiiiiima ih ali zbog tehničkih razlika i navika pozdravljam ovim putem ove meni važne osobe!