nedjelja, 21. lipnja 2009.

Sedam stvari

Zavirim na blog drage Phoenix i eto ugledam rečenicu: E drage moje, ja sada tagiram komar, Nena, Sandra i Lidia

Da nastavim naše simpatično druženje - moram pristojno odraditi ovaj zadatak. Pristojno - to mislim na kratko i jasno, a meni se toliko stvari vrti na unutarnjem ekranu da možda jednostavno jedan dan pisanja nebi bio dosta :).

1. Ovaj redni broj svakako je rezerviran za djecu mog života, sin i snaha sa unukom, drugi sin i MM kojeg sam stavila zadnjeg, ali on je u mnogim prilikama prvi i jedini - još pogotova sada kad djeca više nisu djeca osim u našim srcima.





2. Širi obiteljski krug - bez kojih ja sigurno nebi bila ovo što jesam i čije postojanje mi olakšava ovaj život na Zemlji - dragi moji sve vas volim!



3. Obožavam djecu - svu djecu svijeta i želim da svi žive sretno, veselo u blagostanju - moje želje putuju, a činim sve što mogu u svojoj okolini. Kad sam bila mala govorili su mi: "Misli globalno, a radi lokalno." :D


Od djetinjstva čuvam jedan list papira koji mi je puno značio pa vam ga donosim:


4. Priroda je moj lijek, nešto što me ispunjava, uveseljava i daje mi sigurnost kao npr. moj vrt - dok je zelene prirode bit će i za nas ljude života.


5. Dom je velika riječ i dom je velika stvar bez koje se vrlo teško živi. Ovdje mogu odmarati, uživati, biti inventivna, društvena, bolesna - to je mjesto gdje sam slobodna



6. Svijet - prirodne i kulturne znamenitosti zemalja svijeta obožavam - iako sam u životu pre malo putovala tim stvarnim svijetom, medijskim putem upoznala sam mnogo i mnoge. Da dobim na lotu sigurno bi proputovala uzduž i popreko Aziju i Južnu Ameriku.


7. Moj hobby je nešto što me veseli. Od njega u budućnosti i puno očekujem tj. očekujem da u penziji dodatno zarađujem. Pošto nikada nisam fotografirala svoja stakla - zapravo to je mjesto gdje se vidi kako izgleda kreativni nered i to je moj mali svijet koji nerado dijelim s drugima.

I sama mislim o staklima kao u ovom članku: Svjetlost i disciplina mašte

... ona lakoćom i elegancijom svjetlosti povezuje prošlost, stari zanat i vječne teme sa suvremenošću, dajući im onu... auru mistike i užitka.

E, još zadatak tagiranja ostaje za malo poslije!

Prošlo je dana, ali što se može idu danci kao sanci a godišta ko ništa kad uđeš u ove godine u kojima ja pliva!

Tagiram meni zanimljive:
Jelena
Diana
creativa i
meni simpatičan blog

4 komentara:

  1. Divno, Komar, drago mi je što Te mogu bolje upoznati.

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni je ova igra super...Inače nije praksa da se stavljaju slike ali ja ne volim samo tekst...zato sam započela sa slikama...Drago mi je da ste tako nastavile...
    Draga moja kad razmišljam o tebi uvijek te vidim baš ovakvu...osoba sa puno ljubavi prema svojim bližnjim, prema prirodi,hobiju....putovanjima...
    Ma bravo draga...volim što još ima takvih ljudi.
    LP
    Phoenix

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasnu obitelj imaš. To je sigurno tvoja zasluga, jer samo se ljubav ljubavlju vrača. Vidim da imaš zelenu ruku i da ti i to izvrsno uspijeva. Reci mi koji ti je ovo gornji cvijet pod brojem 5? List je sličan tamjanu, ali neznam da je to tamjan.

    OdgovoriIzbriši
  4. Lijepo i toplo :).
    Hvala ti draga Komar na tagiranju. Napravit cu ovo cim stignem. Sad sam u spremanju izmedju dva putovanja, pa sam malo u guzvi.
    Pusa!

    OdgovoriIzbriši